2010/01/15

Any idea for HF antenna. This is my house




Tang ni penin ni. Dah lama dok pk. Apa antenna yang sesuai.
Aku dok nampak long wire saja. Tapi tu la, nak huloq kot mana?.
Rakan2 ada idea ka. Jgn cakap pindah rumah sudah la.

12 comments:

9W2RZL said...

Salam bang rumah dok tingkat berapa?

9M2RIE said...

tingkat 2 rizal. ako dh lama penin. dari bawah corner lot G, ting 1 lepas tu tingkat 2.

9m2gtr said...

Bro,

http://billbrwn.tripod.com//id3.html

ko click & keep yr option open ok. Btw that ant will be in my next project. ;)

9M2RIE said...

tku bro GTR. Nanti aku baca bro

Zek@9m2pro said...

G5RV vertical...long wire panjang pulak..ini yang mencabar ni baru best...rumah mengadap south atau north?

Zek@9m2pro said...

MFJ-1622
http://ic2.pbase.com/o6/54/16454/1/84379298.QauPeH1q.1622.JPG

Cuba try...macam rumah aku memang confirm dilarang. Hang kira ok sikit.

9M2RIE said...

zek umah aku mengadap ke selatan.....atau ke shah alam. sebelah tepi mengadap genting.

Zamri bin Ahmad said...

hang lingking terus ke umah zek je heheheheee... antena/rig/segala bagai hang letak umah dia....
pastu online internet je hahahhahahahhahaaaa
letak kat umah aku pun bleh hehehhehee

9M2RIE said...

aku dah agak dah hang mesti nk kenakan aku zamri. Kot mana pun kau kena. Hampess....seronok la zek pi letak dkt umah dia...hahhaha. Rasanya umah dia pun pblm.

9M6WST said...

Use a fish pole supported long wire. This makes good HF antenna too. 73.

9M2RIE said...

Ok thanks 9m6wst. may i have your contact number sir.

蚵仔麵線Jeff said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

Morse code trainer