2010/08/09

Itulah sahabat, rakan dalam Radio Amateur ni.....

Salam rakan amateur ,

Pagi-pagi lagi di kejutkan oleh rakan yang berada di labis johor. Katanya lama tak dengar "audio aku berkumandang di frequency". Dia telephone aku pagi ini, aku rasa terharu jugak. Aku memperjelaskan kepada beliau yang mana aku bukan tak mau QSO di frequency dan mana2 di repeater. Kepada rakan ku. Aku sebenarnya sedang menyambung pengajian lagi. Kadang-kadang kalau berkesempatan insyallah pegang 'PTT' dan 'QSO'. So terima kasih banyak2 rakan ku di labis itu. Insyallah saya masih ada jika anda hubungi saya insyallah saya akan menjawab. Kecuali duduk dalam bilik anti-fequency. Kalau duduk dlm bilik itu apa2 freq tidak dpt merobek masuk ke frequency itu.
Itulah yang dikatakan sahabat. Kadang2 musuh kita sekali pun boleh menjadi sahabat. Pandai2 lah kita menghampiri mereka. Walaupun jarak umur aku dengan rakanku ini jauh beza tapi demi semangat radio amatuer itu sendiri. Tiada perbezaan umur rakan tetap rakan dan sahabat tetap sahabat. Masa menentukan kita.
Kepada rakanku di labis, aku tidak bersembunyi tapi berisi. Masa aku di isi dengan maklumat yang aku tengah pelajari. Usah di risaukan. Insyallah sampai masanya aku akan memenuhi frequency untuk 'QSO'. Aku jarang di VHF dan juga jarang di HF. Atau mungkin boleh menghubungi talian hayat lain seperti YM dan FaceBook. Sedikit sebanyak dapat mengobat rindu di hati sebagai seorang sahabat dan rakan amateur.

YM: tuah_78
FB: Amry Amudi
Skype: tak ingat,lupa plak

Jadi kepada rakanku di labis. Aku doakan sihat sejahtera. Di bulan ramadhan yang akan datang ini di ucapkan " Selamat Berpuasa Di Bulan Ramadhan" dan " Mohon Maaf Jika Ada Salah dan Silap".......

De 9M2RIE- Amry

No comments:

Morse code trainer